Kako vzdrževati stroj za varnostni pregled?

2023-11-23 17:05

Kako ohraniti varnostinšpekcijski stroj?
Walk through Metal Detector

Vsakodnevno rutinsko vzdrževanje opreme za varnostne preglede je pomemben člen pri pravilni uporabi opreme za varnostne preglede. Pravilno delovanje in vsakodnevno vzdrževanje opreme lahko močno podaljšata življenjsko dobo opreme za varnostne preglede in zmanjšata stroške vzdrževanja opreme. Spodaj bomo predstavili predvsem varnostne ukrepe in zahteve za dnevno vzdrževanje opreme za varnostne preglede.

1. Zunanje čiščenje strojne opreme za varnostni pregled

Med dolgotrajnim delovanjem strojne opreme za varnostni pregled bodo na zunanji površini opreme prah in različna onesnaževala. Da bi zagotovili normalno delovanje opreme, je potrebno redno čistiti zunanjost. Čiščenje zunanjosti opreme zahteva uporabo rahlo vlažnih brisač. Očistite pokrov opreme in steber.

Pozor:

Pred čiščenjem zunanjosti opreme je potrebno izklopiti napajanje in odklopiti zunanje napajanje opreme.

2. Očistite fotoelektrični senzor naprave za varnostni pregled

Prosimo, izklopite napravo in vzemite ključ, da ga shranite. Preverite stanje fotoelektričnega senzorja. Fotoelektrični senzor se nahaja na notranji steni kanala znotraj svinčene vratne zavese. Preverite, ali je fotoelektrični senzor oviran, kar vpliva na natančnost signala fotoelektričnega senzorja. Na tej točki lahko z rahlo mokro vato nežno obrišete površino fotoelektričnega senzorja, da izboljšate njegovo čistočo.

3. Čiščenje zaslona naprave za varnostno preverjanje

Med dolgotrajnim delovanjem opreme varnostnega stroja lahko prah ali sledi prstnih odtisov padejo na površino zaslona varnostnega stroja, kar vpliva na jasnost operaterjeve interpretacije slike. Na tej točki, ko je monitor izklopljen, uporabite namensko čistilo za monitor, da očistite zaslon monitorja in prilagodite njegovo svetlost.

4. Preverite napravo tekočega traku stroja za varnostni pregled

Ko stroj za varnostni pregled deluje dlje časa, lahko pride do težave z odstopanjem tekočega traku od sredinskega položaja kanala. Če tekoči trak odstopa od običajnega položaja, ga je treba prilagoditi. Za nastavitev tekočega traku se obrnite na strokovno vzdrževalno osebje.

5. Preverite svinčeno zaveso na vhodu in izhodu prehoda varnostnega stroja

Če pride do prevelikega odmika, ločitve ali poškodbe vodilne vratne zavese stroja za varnostne preglede, se obrnite na strokovno vzdrževalno osebje za zamenjavo ali dopolnitev.

Pozor: Pri prilagajanju vodilne vratne zavese stroja za varnostne preglede morajo operaterji nositi rokavice.

6. Preverite gumb za zaustavitev v sili naprave za varnostno preverjanje

Gumb za zaustavitev v sili je ključna varnostna naprava stroja za varnostni pregled. Če se ugotovi, da je gumb zrahljan ali da je ohišje poškodovano, je treba delovanje opreme stroja za varnostni pregled takoj ustaviti in se obrniti na strokovno vzdrževalno osebje, da vzdržuje ali zamenja ustrezen gumb za zaustavitev v sili. Šele po končanem popravilu lahko opremo še naprej uporabljate.

Ko je popravilo končano, pritisnite gumb za zaustavitev v sili. Na tej točki se motor v sistemu preneha vrteti, generator rentgenskih žarkov stroja za varnostni pregled preneha delovati in na zaslonu se prikaže sporočilo, ki nakazuje, da je bil pritisnjen gumb za zaustavitev v sili, kar pomeni, da gumb za zaustavitev v sili lahko deluje običajno.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)